Mat & dryck

Utbudet av restauranger och valmöjligheter i Vaxholm är mycket stort. Här kan man hitta allt från enkel husmanskost till läcker sushi eller en god och fyllig pizza. De flesta restauranger har uteserveringar som är öppet sommartid, och ett flertal ligger precis vid vattnet. Magasinet, på Fiskaregatan, sägs vara en av de allra bästa under sommaren, och uteserveringen är ständigt trafikerad av besökare på jakt efter Vaxholms godaste skagenröra. Den som föredrar en genuint italiensk pasta kan besöka Ristorante Portobello i Söderhamnen, och vill man prova något japanskt är Lius Sushi på Hamngatan ett givet val.

 

I Vaxholm finns inget större utbud av uteställen, men nattlivet är ändå pulserande under högsäsong. Vanligtvis är det restauranger och krogar som under kvällen byter fokus och går från att servera god mat till svalkande drycker. Även på det här området är Kastellet ett av de hetaste ställena, och kan stoltsera med en av de mest populära och moderna barerna i Vaxholm.

 

Det finns också ett flertal kaféer som serverar lättare måltider, färska bakverk och nybryggt kaffe. Perfekt för den som vill ta en liten paus mellan stranden och aktiviteter eller bara njuta av livet en liten stund. Även här har flera kaféer väldigt vacker och rogivande utsikt över vattnet.